Pääsiäisviikon treenit

No huhhuh! Juoksujumalat varmaan kuulivat, että viime sunnuntain treenistäni uupui rentous ja ilo, sillä tällä viikolla niitä molempia onkin sitten annettu ihan roppakaupalla. Yksikään treeni, kevyt tai kovempi, ei ole tuntunut puurtamiselta.

En ole aiemmin jakanut blogissa treeniohjelmiani mutta poikkeuksellisesti ajattelin nyt kuvata tämän viikon sisällön. Viikon juoksentelut ovat olleet monipuolisia; vaihtelua on löytynyt niin tehoista, treeniseurasta kuin ympäristöstäkin. Kenties vaihtelu osaltaan avitti tekemään tästä viikosta niin erinomaisen ja nautittavan!

Maanantai: Venyttely ja foamrollailu.

Tiistai aamu: 30min kevyt pururadalla, päälle koordinaatiot ja loikat.

Tiistai iltapäivä: 10min kevyt, 2 x 10min vauhtikestävyys-osuus (vauhdit 4.57 min/km ja 4.41 min/km), 10min kevyt.

Keskiviikko aamu: 30min kevyt Lahdessa. Seurana ystävän ystävä Sini, jonka kanssa olemme viimeksi tavanneet aikuisuuden kynnyksellä...muutama vuosi sitten ;) Tuli vaihdettua viime vuosien kuulumiset ja tulevat juoksusuunnitelmat ja sovittua, että saamme toisistamme vastaisuudessakin lenkkiseuraa kotiosoitteeni siirtyessä pian Helsingistä takaisin Lahteen. Ihana, kylmä mutta aurinkoinen aamu - hyvä startti päivälle!

Keskiviikko ilta: Vanhalla kunnon Radiomäen radalla (alku- ja loppuverryttelyn lisäksi) vauhtikestävyytenä 4 x 1000m vedot rennosti (vauhdit 4.49 min, 4.46 min, 4.44 min, 4.37 min). Jalat selvästi eilistä väsyneemmät mutta juoksu tuntui helpolta. Oli mielettömän hyvä fiilis huomata, että sykkeet olivat kauttaaltaan n. 10 pykälää matalammat kuin vastaavassa treenissä joulukuun alussa!

Torstai: Lepo/hieronta.

Perjantai: Spontaani reissu Tampereelle, koordinaatioita ja nopeustreeni (40m kiihdytyksiä, 60m ja 100m vetoja) kahden elinsiirtourheilijanaisen - Annin ja Tuisku-Tuulian - kanssa. Treenin ja sitä seuranneen myöhäisen lounaan lomassa antoisia keskusteluja urheilusta, kisoista, elämästä. Kotiin Helsinkiin ajaessani olin superiloinen siitä, että sain aamulla päähäni hypätä autoon kuultuani mimmien sopineen treenitreffit Pirkkahalliin.


Lauantai: hallissa alku- ja loppuverkan sekä koordinaatioiden lisäksi 3 x (300m + 150m), eli 300m noin minuuttiin ja 50m hölkkäpalautuksen jälkeen 150m hieman nopeampi veto. Tällä setillä sai jalat "mukavasti"väsytettyä! ;)

Sunnuntai: 11km kevyt hölkkä keskivauhdilla 6.42 min/km.

Juoksua tällä viikolla kertyi 40,4 kilometriä.

Perjantaina fiilisten ollessa superkorkealla iski jo pieni vauhtisokeus. Juuri nyt tekisi mieli vaan lisää kilsoja, lisää tehoja, lisää nopeutta, lisää kaikkea. Kaikeksi onneksi valmentaja on tehnyt hyvän ja maltillisen ohjelman ensi viikolle, niin ei lähde mopo käsistä! Kiitollisena tässä kuitenkin juuri pohdin, että tämä viikko on muistuttanut minua siitä, mitä on juoksu parhaimmillaan.

Mitä tuleekaan ensi viikosta! Ainakin lauantaihin on taas hyvä seura ja ympäristö taattu; silloin skabaillaan oman puolison kanssa höntsähengessä City Survivor -nimisessä kaupunkiseikkailussa Hietsun kulmilla. Osallistumisemme voitin viime syksynä arvonnassa, ja starttilistasta nimemme edeltä löytyvä "kilpailun voittaja" viittaa siis juuri arvonnan voittoon. Vai ennustusko se on? ;)


Kommentit